Пухирчасті пристрасті

Рецензія на фільм Лего. Фільм: Бетмен

Чудовий пародійний мультбойовик, заснований на пригоди Бетмена і багатьох інших коміксних супергероїв.

Супергерой Бетмен насолоджується своєю роллю спасителя Готема, але він щасливий лише тоді, коли воює з лиходіями. Обожнювання шанувальників не може скрасити його домашнє самотність. Однак Бетмен наполягає, що йому ніхто не потрібен і що він прекрасно справляється у самоті. Лише коли Джокер проникає в Примарну зону і переносить звідти на Землю всіх найстрашніших лиходіїв в історії студії Warner, від Саурона до Волан-де-Морта, Бетмену доводиться визнати, що навіть самому крутому супергероєві потрібна допомога і підтримка дворецького Альфреда, прийомного сина Робіна і нового комісара поліції Барбари Гордон.

Ті, хто вважає голлівудські комиксные історії безглуздими і безглуздими, часто забувають про те, що всередині кожної класичної коміксній саги ховається щире і універсальне оповідання. «Супермен» – це в основі своїй історія емігранта, який шукає себе в Новому Світлі, а «Бетмен» – історія одинака, який так сильно психічно травмований втратою батьків, що насилу пускає інших людей в своє серце. Він здається невразливим героєм, але сталеві м’язи не можуть захистити вразливу душу.

Хоча у Кріса МакКея великий досвід роботи з лялькової анімацією, «Лего фільм: Бетмен» повністю намальований на комп’ютері. Майже всі лего-деталі змодельовані на основі реально існуючих фігурок і панельок

Новий комедійний мультфільм творців «Лего. Фільму» не ховає духовну суть «Бетмена» в сюжетних складках, а виводить її на перший план. Отримавши від студій Warner і DC Comics карт-бланш на не захоплене, а іронічне зображення Бетмена, режисер Кріс МакКей («Робоцып») і Warner Animation Group з насолодою деконструируют супергероя і показують його в усьому блиску його достоїнств і недоліків.

Їх Бетмен може зі смаком і пафосом, під забійну музику, розправитися з цілою армією поплічників Джокера. Але коли він повертається додому і понуро розігріває собі лобстера в мікрохвильовці (Брюс Уейн хоч і мільярдер, але холостяк), його абсолютна самотність очевидніше, ніж в будь-якому іншому фільмі або серіалі про Бетмена. Навіть Альфред не може до нього достукатися, тому що Брюс вперто боїться визнати, що з ним щось не так. І лише в кульмінації картини, після багатьох подвигів, пригод і прикрих поразок, Уейн визнає, що надходить боягузливо і егоїстично, коли відсторонюється від тих, хто готовий його полюбити і хто хоче битися з ним в одному строю.

Барбара Гордон традиційно зображується як біла жінка, але в мультфільмі її зробили темношкірої, оскільки Барбару озвучила Розаріо Доусон.

Ця психологічна інтрига разом з тим, як мультфільм зображує розвиток відносин Уейна з Робіном, Альфредом і Барбарою, наділяє «Лего фільм: Бетмен» душею і серцем. Які, у свою чергу, чудово доповнюють комедійну суть картини. «Лего фільм: Бетмен» зі смаком і дотепністю пародіює всі попередні екранні і комиксные інкарнації Бетмена. Він так і сипле очевидними і неочевидними відсиланнями, і чим більше ви знаєте про міфології DC Comics, тим більше задоволення ви отримаєте від приколів мультфільму. Втім, у стрічці досить універсальних жартів, щоб на сеансі можна було вдосталь посміятися, мало що знаючи про найпопулярнішому суперперсонаже Warner і його численних ворогів і соратників.

Чудова картина і як мультиплікаційний бойовик. Хоча зображення фільму складається з лего-панельок і лего-фігурок, це нітрохи не заважає йому виглядати ефектніше, ніж багато свіжі забійники. Хіба може звичайна Бетмен на ходу зібрати собі новий суперлітак з літаючих в повітрі детальок? А лего-Бетмен може таке і ще багато іншого, що й не снилося Крістіану Бейлу.

LEGO Фільм: Бетмен. Офіційний український трейлер (2017) HD

Так як лего-фігурки, навіть намальовані на комп’ютерах, обходяться дешевше, ніж знамениті актори, то в екшені мультфільму беруть участь буквально натовпу колоритних персонажів із коміксів та фільмів Warner. Де ще ви побачите, як Бетмен бореться з Годзіллой, Волан-де-Мортом, Сауроном і агентом Смітом? Одне це робить «Лего фільм: Бетмен» мрією юного фаната фантастичного кіно. Адже у картини багато інших достоїнств…

Загалом, Warner Animation Group створила один з кращих блокбастерів року – хвацький, милий і часом зворушливий і проникливий. Чи Могли ми ще п’ять років тому припускати, що будемо в такому тоні відгукуватися про стрічці, створеній, щоб продати якомога більше лего-наборів? Звичайно, немає. Але аніматори МакКея знову перевершують очікування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *